فواید ماساژ

  • ۰
  • ۰

ماساژ درمانی به عنوان بخشی از طب مکمل یا جایگزین مانند انرژی درمانی، امروزه طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است. این شیوه‌ی درمان جایگزین، شیوه‌ی جدیدی نیست و هزاران سال قدمت دارد. همراه ما باشید، در ادامه‌ی این مطلب، شما را با تاریخچه‌ی ماساژ درمانی، انواع ماساژ درمانی، عوارض جانبی و سایر اطلاعات لازم در مورد این شیوه‌ از درمان، آشنا می‌کنیم.

ماساژ درمانی، تاریخچه‌ای طولانی در فرهنگ ملت‌های سراسر دنیا دارد. امروزه، افراد از انواع مختلف ماساژ درمانی برای اهداف مرتبط با سلامتی استفاده می‌کنند.

در ایالات متحده‌ی آمریکا، ماساژ درمانی، غالبا به عنوان بخشی از طب مکمل و جایگزین (CAM) درنظر گرفته می‌شود؛ باوجود اینکه کاربردهایی در طب سنتی دارد. این مطلب، یک بررسی اجمالی ماساژ درمانی است و منابعی برای مطالعه‌ی بیشتر به شما پیشنهاد می‌کند.

ماساژ درمانی چیست؟

شواهد علمی در زمینه‌ی ماساژ درمانی، محدود است. دانشمندان هنوز به درستی نمی‌دانند که در زمان دریافت ماساژ، چه تغییراتی در بدن رخ می‌دهد، آیا این تغییرات تأثیری بر سلامتی دارند و اگر دارند، چطور چنین تأثیری می‌گذارند. مرکز ملی طب مکمل و جایگزین (NCCAM) اسپانسر پروژه‌های تحقیقاتی متعددی است که به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد و مشخص می‌کند که تأثیرات چه نوع ماساژی می‌تواند کمک بیشتری به حفظ سلامتی افراد کند.

ماساژ درمانی، به‌نظر می‌رسد که احتمالا خطرات جدی را به دنبال ندارد، البته به شرطی که به درستی استفاده شود و تحت‌نظر متخصصان ماساژ و افراد آموزش‌دیده، انجام شود.

در مورد هر نوع طب مکمل یا جایگزین که استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاعات کافی بدهید. تشریح‌کردن صحیح و کامل آنچه که انجام می‌دهید، به پزشک کمک می‌کند که وضعیت سلامتی شما را کنترل کند. در این صورت، طب مکمل و جایگزین، هماهنگ با طب معمول و متناسب با وضعیت آمادگی بدنی شما پیش می‌رود.

تاریخچه‌ی ماساژ درمانی

قدمت ماساژ درمانی به هزاران سال قبل برمی‌گردد. قدیمی‌ترین منابعی که به ماساژ درمانی اشاره کرده‌اند، متونی از چین، ژاپن، هند، تمدن‌های عربی، مصر و یونان و روم باستان است.

ماساژ در دوران رنسانس، در اروپا به‌طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گرفت. در دهه‌ی ۱۸۵۰، دو پزشک آمریکایی که در سوئد تحصیل کرده‌ بودند، ماساژ درمانی را در آمریکا معرفی کردند، به این ترتیب از آن زمان به بعد، ماساژ درمانی در این کشور ارتقاء پیدا کرد و برای اهداف مختلف پزشکی و سلامتی، مورد استفاده قرار می‌گرفت. با پیشرفت‌های فنی و علمی در درمان‌های پزشکی، در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، ماساژ درمانی محبوبیت خود را در آمریکا از دست داد. علاقه به ماساژ مجددا در دهه‌ی ۱۹۷۰ به خصوص درمیان ورزشکاران زنده شد.

فواید ماساژ درمانی

فواید ماساژ درمانی

 

طبق یک نظرسنجی انجام شده در سال ۲۰۰۷، با موضوع طب‌های مکمل و جایگزین مورد استفاده‌ی آمریکایی‌ها، تخمین زده شد که در حدود ۱۸ میلیون بزرگسال و ۷۰۰ هزار کودک آمریکایی در سال گذشته از ماساژ درمانی استفاده کرده بودند.

افراد از ماساژ درمانی برای بهبود انواع مشکلات مرتبط با سلامتی استفاده می‌کنند. از مزایای این روش درمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش درد؛
  • توان‌بخشی در آسیب‌های ورزشی؛
  • کاهش استرس؛
  • افزایش تمدد اعصاب؛
  • کنترل اضطراب؛
  • کنترل افسردگی؛
  • کمک به بهبود وضعیت عمومی سلامتی.

 

عوارض جانبی و خطرات ماساژدرمانی چیست؟

به‌نظر می‌رسد که ماساژدرمانی، ریسک بسیار اندکی نسبت به سایر روش‌های درمان دارد، البته درصورتی‌که توسط درمانگران ماهر انجام شود و اخطار و هشدارهای مربوطه به درستی دنبال شوند. تعداد آسیب‌های جدی گزارش شده ناشی از ماساژ، بسیار اندک است. عوارض جانبی ماساژدرمانی ممکن است شامل دردهای موقتی، احساس ناراحتی و کوفتگی، کبودی، ورم و حساسیت پوستی و آلرژی به روغن‌های ماساژ.

نکات ایمنی و احتیاطی در حین ماساژ درمانی

افرادی که مبتلا به اختلالات انعقاد خون هستند، تعداد پلاکت‌های خون آنها کم است و افرادی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مثل «وارفارین» مصرف می‌کنند، نباید تحت درمان با ماساژهای شدید قرار بگیرند.

باید از ماساژدادن بعضی از نواحی بدن اجتناب شود؛ قسمت‌هایی که لخته خون، شکستگی، زخم باز یا زخم درحال خوب‌شدن، عفونت‌های پوستی یا استخوان‌های ضعیف (بر اثر پوکی استخوان یا سرطان)، وجود دارد یا اخیرا تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

با وجود اینکه به‌نظر می‌رسد ماساژ درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان ایمن است، این بیماران قبل از اینکه تحت درمان با ماساژ قرار بگیرند که شامل فشارهای عمیق و شدید است، باید با پزشک سرطان‌شناس مخصوص خود مشورت کنند و اجازه بگیرند. هرگونه فشار مستقیم روی تومورها، معمولا نتایج ناخوشایندی به‌دنبال دارد. بیماران مبتلا به سرطان، باید درمورد نگرانی‌ها و موارد مهمی که ممکن است درمورد جلسه‌ی ماساژدرمانی به آن نیاز پیدا کنند، با پزشک مخصوص خود مشورت کنند.

زنانی که دوران بارداری هستند، قبل از اینکه از خدمات ماساژ درمانی استفاده کنند، باید با پزشک خود مشورت کنند.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید
  •  
  • ۹۹/۱۰/۱۵
  • بهزاد ایرانی

نظرات (۱)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی